"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Емблематичният Енчо Керязов – и международно признатите млади художници гостуваха на зрелостниците в час по "Свят и личност"

 

Емблематичният Енчо Керязов и международно признатите млади художници Николай Димитров и Даниел Дубаров гостуваха в час по Свят и личност в Професионална Гимназия по Строителство и Геодезия „Кольо Фичето“.
Известните българи гостуваха по покана на лектора в часовете  по "Свят и личност" В ПГСГ "Кольо Фичето" и зам.кмет на община Тунджа-Станчо Ставрев. 
Николай Димитров и Даниел Дубаров правят страхотна кариера и се занимават с фасадна живопис. Енчо Керязов е емблема на световната циркова арена.Обект на четиридесетминутния диалог със специалните гости бе реализацията на мечтите , превърнати в цел и последващите от тях съответни каузи. 
В непринуден диалог с аудиторията от дванадесетокласници от специалностите - Строителство и архитектура и Брокер на недвижими имоти, Енчо Керязов сподели своята философия за успеха в живота и за големите мечти, които осмислят битието и чрез които всеки намира своето място в живота. Учениците поискаха от световноизвестния цирков артист да им демонстрира Handstand  в стаята -стойка на една ръка-той откликна и голямата атракция предизвика бурни аплаузи .
Въздействието на разговора със световноизвестните гости бе толкова голямо, че всички ученици останаха прави по време на часа.
Тандемът художници Николай Димитров и Даниел Дубаров споделиха пред зрелостниците своя творчески път – плод на техните осъзнати мечти да пътуват и да се занимават със стенопис.Те ,въпреки младостта си ,са спечели немалко международни отличия и имат покана за реализация на проекти в екзотични дестинации по цял свят. По време на разговора творците представиха своя възглед за преследването на човешката мечта, показаха авторски реализирани стенописи и обсъдиха ученическия идеен проект, който ще сътворят заедно с дванадесетокласници от ПГСГ „Кольо Фичето“.Сцена на техните творчески пориви ще бъде класната стая на 12ти Б .