"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Подай ръка - дари надежда

На 3 април 2018 г., ученици от ПГСГ „Кольо Фичето” – участваха в дискусионен форум „Безвъзмездното кръводаряване – изборът е твой, ползата е за всички”.

                Форумът е местна инициатива, която е организирана от Областния съвет на БЧК – Ямбол, съвместно с отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Св. Панталеймон” – Ямбол.

                Д-р Биана Милкова запозна присъстващите с исторически факти относно кръводаряването , с необходимостта да се прави и спецификата на самия кръводарителски акт. Дискутира се самата процедура при кръводаряването - извършвана с необходимия инструментариум и въздействието й върху човешкия организъм.

                В ПГСГ „Кольо Фичето” предстои да се организрат множество ученически инициативи, които ще популяризират дейността на БЧК. Първата от тях е еднодневна кръводарителска акция , която ще се проведе на 13 април 2018г. - за времето от 9.30ч. до 13.00ч. в Архиерейското наместничество в град Ямбол, намиращо се зад административната сграда на община Ямбол.

             Всички участници в дискусионния форум приеха Декларация за подкрепа , с която се ангажират с популяризирането и организирането на съвместни дейности и инициативи за привличане на нови безвъзмездни кръводарители, в т.ч. и за предстоящата първа акция.