"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

В ГСАГД"Кольо Фичето"наградиха участниците в конкурса за есе и рисунка.Фондация "Тервелъ"също връчи награди

В навечерието на Националния празник на България - Трети март ,участниците в  училищния конкурс за есе и рисунка посветен на Свободата получиха наградите си. Проявата бе организирана съвместно от   ГСАГД"Кольо Фичето " и   Фондация „Тервелъ”. Заместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев  и председателят на Фондация "Тервелъ"-Цветан Ревански наградиха отличените гимназисти.Гост на  проявата бе и директорът на дирекция "Култура" в община Ямбол-Диана Димитрова.

В конкурса за есе на първото място са Деница Димитрова от 9"в" клас и Йоана Монева  от 10"б" клас.Второто място е за Румяна Илиева от 12"а" клас ,а третото е за  Иван Пасков от 9"в" клас. В конкурса за рисунка първото място отново бе поделено-то  е за Венелина Христова и за  Йорданка Генкова от 10"б" клас. На второ място бе  класирана рисунката на Станислава Топалова ,а на третото място е творбата на Йоана Монева.

 

 Свободата е най-висшата ценност и приоритет . А ние ,в ГСАГД"Кольо Фичето" възпитаваме  учениците да бъдат горди и свободолюбиви българи  и да славят България, където и да се намират.Церемонията започна с тематичен рецитал, а след това участниците получиха своите награди,които бяха осигурени от  ръководството на ГСАГД"Кольо Фичето" и от Фондация"Тервелъ".След това гостите разгледаха и експозицията рисунки на участниците в конкурса.

 

Ръководството на ямболската Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” продължава да провокира подрастващите, не само с обновяването на модерната материална база, но и да създава условия, където учениците да творят и да мечтаят.