"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Учим, творим, спортуваме и се забавляваме

    

 

     Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето“ в град Ямбол традиционно участва в проекти на Министерството на образованието и науката. И през тази учебна година голяма група от учениците на гимназията избират да се занимават в различни клубове по интереси, създадени по проект „Твоят час“.

 

 

      Такива са и момичета от девети, десети и единадесети клас, които от месец ноември са в клуб „Художествена гимнастика“. Те посвещават часове от свободното си време, за да тренират с желание и ентусиазъм този красив и женствен спорт. Качествата, които придобиват, са подходящи за всяка дама: грациозност, артистичност, музикалност, добра стойка на тялото и гъвкавост. Младият им треньор – Гергана Ракаджиева, включва в спортно-тренировъчната им подготовка съчетания, упражнения от основна гимнастика, балет и техника с различни уреди: топка, въже, обръч, бухалки и ленти.Така неусетно, докато се забавляват, момичетата закаляват организма си и поддържат добра фигура.

 

 

      Професионалната гимназия по строителство и геодезия се грижи интересите и потребностите на всички ученици да бъдат удовлетворени. По програма „Твоят час“ работят още редица клубове, които насърчават момчетата и момичетата да творят, спортуват, опознават и ценят българската история и традиции. Амбицията на гимназията е да предложи на своите бъдещи ученици както обучение по търсени, съвременни и атрактивни специалности, така и да създаде условия, в които те да изявяват и развиват своите таланти, а и много да се забавляват.