"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Ученици от ГСАГД"Кольо Фичето" с първи места и призове от силни конкурси

Куп престижни класирания в  конкурси за рисунки и за есе  спечелиха ученици от ГСАГД"Кольо Фичето"  и поднесоха чудесен подарък на преподавателите си ,а и на ръководството на училището в навечерието на  Коледните и Новогодишните празници.Тези постижения дойдоха на фона на много  силна конкуренция и за пореден път  показват, че в ГСАГД" Кольо Фичето"  учат много талантливи деца, а и за нивото на перподавателския екип.А сега за постиженията:
Венелина Христова от 10"Б" и Натали Георгиева от 9"в" клас спечелиха първи места в конкурси за рисунки,като Венелина е първа в областния конкурс "От Коледа до Васильовден" на ОДК-Ямбол. В този конкурс Росица Кавалова от 8"В" клас е на трето място ,а с поощрителни награди са Натали Георгиева от 9"В" и Йорданка Генкова от 10"Б" клас
Натали спечели първото място в конкурса за рисунка "Коледа в моя град" на Младежки културен център"Г.Братанов"-Ямбол.
Рисунки на Росица Кавалова и Ванеса Георгиева от 8"В" клас бяха отличени с грамоти в конкурса за детска рисунка „Коледа“, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на община Ямбол. Всички тези талантливи момичета се обучават  в специалността"Интериорен дизайн" , а техни преподаватели по рисуване и специални предмети  са  Михаил Попов,Димитър Братанов и Красимира Койнова.
 
Впечатляващо се представи Райа Иванова от 9"Б" клас в  конкурса "Коледно есе".В творбата си  Рая е успяла да покаже  безспорен талант и заявава по вълнуващ начин  гледната си точка  и е класирана на трето място.Рая се обучава в специалността" Компютърна  графика", а нейн преподавател по литература е Гергана Кръстева.
 
Публикуваме и есето на  Рая,струва си да се прочете:
СПОМЕН ЗА ЕДНА КОЛЕДА
Коледа. Онзи прекрасен празник, миришещ на мандарини, храна и тамянови свещи, в името на Исус. Коледата е едно прекрасно изживяване, случващо се всяка година, за да ни припомни, че трябва да бъдем по-добри, както с другите хора-така и към себе си. Едно събитие, което сплотява семейството. Фактът, че е един ден го прави специално.
Майката готви, дъщерята помага. Синът прави билетчета с късмети за баницата, бащата все още чака с нетърпение всичко да бъде готово и дебне да опита от храната.
Наоколо е украсено с красиви гирлянди, а елхата блести. Украсата, запълваща дома, излъчва още по-положителна и по-красива енергия.
На семейството не е достатъчно да бъде само веднъж годишно заедно, не е достатъчно само на Коледа да бъдем добри,да сме заедно. Не е достатъчно да се молим за здраве само на Коледа.
Трябва да е непрестанно....
Коледа е празник за раждането на Исус, на Божия син. Раждането на Спасителя в древен Витлеем идва като блага вест за всички човеци, като шанс да изкупят греховете си чрез Него. Но дори и да сме забравили това, или да не сме религиозни, по-важното е друго – Коледа е онзи тайнствен миг, в който под дъха на канелени сладки сме заедно с най-любимите си и обични хора. Нашето най-истинско „Аз“.
Обичам Коледа, защото тя е онази малка, но топла искрица радост, от която се нуждае всеки човек. Топлината и заедността правят тази вечер вълшебна.
В крайна сметка - ако Коледа беше само подаръци, то тя нямаше да е свята вечер - щеше да е просто ден, в който всеки е длъжен на някого...И се извинява, че не е имал време за другия през останалата част от годината. Така Коледа ще бъде само суета, но нагласена суета, а тя е празник на духа, на семейството и любовта!