"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Шефове на крупни строителни фирми и мощни организации влязоха в класните стаи на ПГСА"Кольо Фичето"

 

Представители на строителния бранш в Ямбол по традиция от години влизат  в класните стаи на ямболската. Преди ден осмокласниците от ямболската гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето” научиха за професията на строителния техник от собствениците на крупни и утвърдени  фирми-лидери в строителния бранш.На бъдещите строителни техници гостуваха Кольо Инджов,който е и председател на Камарата на строителите в Ямбол и Николай Георгиев- председател на Конфередацията на работодателите и индустриалците в България

Представители на строителния бизнес участваха в интерактивен урок с гимназистите, които се обучават по специалността  строителен техник и архитект. Темата на урока бе  ролята на строителния техник във фазата на строителството.Изнесен бе фактът ,че над  10 дипломирани възпитаници на ямболската строителна  гимназия работят в местните строителни фирми, където надграждат своите знания, придобити по време на средното образование.

Над 10 години Камарата на строителите в Ямбол подпомага обучението на бъдещите кадри в строителния бранш,където  освен постоянно търсене на специалисти на трудовия пазар ,може да се твърди ,че се получава и едно от най-конкурентните заплащания на труда в страната от строителни техници,строителни инженери и архитекти.

Стратегията на  ръководството наПГСА „Кольо Фичето” е в посока на много тесен конструктивен диалог със строителни  фирми да се търси   допълнителна мотивация за подрастващите строителни техници,които да поемат пътя на строители на  съвременна България.