"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Със самочувствие и гордост започнаха новата учебна година в ГСАГД"Кольо Фичето"

Тържествено,с много настроение, самочувствие и гордост от постигнатото през годините ,  бе открита  новата учебна 2021/2022 година в ГСАГД“Кольо Фичето“.

Нови три паралелки осмокласници прекрачиха за първи път прага на гимназията ,която е училището с най-успешен прием в региона и станаха част от голямото и задружно семейство на ГСАГД“Кольо Фичето“.Амбициите на ръководството са да продължи  утвърждаването на училището като  място ,където подрастващите  получават качествено обучение и добиват  изключително перспективни,престижни  и търсени професии.

Учебният корпус посрещна  учениците изцяло обновен,с основен ремонт на доста от класните стаи ,като предоставя уют ,комфорт и най-съвременни условия  откъм техническо обезпечаване на учебния процес  и за учениците ,и за педагогически екип.Отвориха врати  и две нови класни стаи във втория учебен корпус на Гимназията.

Два от най-добрите  гласове на Ямбол-Даниела Косева и Александър Капралов внесоха много настроение със своите изпълнения , а  много аплодисменти имаше и за момичетата от групата за народни танци към училището.

Заместник-кметът на община Ямбол-Михаил Керемедчиев  пожела на ученици и  педагогически екип успехи  и дръзновение през новата учебна година,а гост на тържеството бе и  Директорът на Дирекция в община Ямбол Диана Димитрова.Сред официалните гости бяха  и Мирослав Биларев –управител на  „Линстрой инженеринг“, Боян Цвятков-управител на „Мебели Кан“ и главният търговски представител на  „Мебели Кан“-Диан Кръстев.

В ГСАГД“Кольо Фичето“  започна новата учебна година, а учениците са  горди и уверени,защото знаят ,че зад тях стои  сериозен педагогически екип ,който ще им помага  да се развиват като личности  ,а ръководството на училището и директорът  Мария Тонкова винаги ще  правят необходимото ,за да направят реалност всяка идея,която ще помогне  на тийнейджърите за израстването им  в образователно-професионален аспект. Г-жа Тонкова пожела на учениците и педагозите да покоряват нови върхове и предизвикателства,които ще продължат да утвърждават училището като водещо учебно заведение в Ямбол и региона,като привлекателно място за изявени тийнеджъри от Ямбол и региона ,които са креативни ,обичат да творят и да бъдат  част от задружен и можещ екип! Успешна нова учебна година!