"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Предстои поредното състезание на "Най-добър млад строител"

 

На 20.02.2018г. в ПГСГ "Кольо Фичето"  ще се проведе училищния кръг на състезанието "Най-добър млад строител" - организирано от Министерство на образованието и науката. Състезателните дисциплини са три:

-№ 1 Мазилки, шпакловки и бояджийски работи -  Задачата на участниците ще бъде свързана с нанасяне на силиконова мазилка; нанасяне на бояджийско покритие - включващо изпълнение на задължителен и свободен Декоративен ефект и покритие с латексови бои. Участниците ще имат на разположение 2,5часа за приключване на работата си.

-№ 2 Облицовки и настилки - в тази състезателна дисциплина работната площ за всеки участник е с размери 1,5 кв.м., използват се фаянсови плочки, лепилна смес, комплект инструменти за всяко работно място - общо време за изпълнение на заданието 2 часа.

-№ 3 Зидария - умения за зидане с керамични тухли на WINERBERGER. Тук работната площ за всеки екип е 4/4 м. - общо време за изпълнение на заданието 2 часа.

Специално назначена комисия  ще оценява постиженията на учениците. Победителите в отделните дисциплини добиват право на участие в регионалния кръг, който ще се проведе през месец март в гр. Стара Загора .