"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Празник на ПГСГ "Кольо Фичето"

На 24 март 2017 година Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето” тържествено отбеляза 58 години от създаването на училището.  Във връзка с патронния празник бяха проведени поредица от мероприятия и спортни състезания, в които учениците, обучаващи се в  специалностите – „Строителство и архитектура”, „Геодезия” и „Недвижими имоти” – изявиха своите индивидуални възможности, творчески потенциал и психическа устойчивост  в конкурентна среда.

 

Седем ученици – от които четири момичета и три момчета –в продължение на три часа демонстрираха своите умения в изпълнение на задължителен и свободен Spirit effect и покритие с латексови бои. Специално подбрано жури,  в състава на което бяха включени и бивши възпитанички на гимназията, оцени работата на състезателите, представляваща част от дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”.

 

   Съчетанието на живописни багри и постигането на ефектни цветни покрития  чрез професионални техники радваше окото на ученици, учители и гости в слънчевия двор на гимназията, а направените пана при изпълнението на свободния и задължителния Spirit effect ще се използват за символична  рекламна изложба на създаденото от ръцете на учениците. Осезаемото цветово усещане и пространствен усет, необходими за изпълнение на оригинален свободен Spirit effect са  умения, които учениците ще могат да усъвършенстват и развиват и в съвсем новата модерна специалност  – „Интериорен дизайн” – с трета професионално – квалификационна степен по професия дизайнер.