"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

"ПГСГ"Кольо Фичето" организира и проведе първата конференция на строителните гимназии от Югоизтока

Професионална Гимназия по Строителство и Геодезия"Кольо Фичето"-Ямбол ,организира и бе домакин на Първата конференция „Перспективи пред професионалното образование в строителните гимназии” .Конференцията е първа по рода си за строителните гимназии от югоизточния регион на страната.

Добрите практики и нововъведенията в гимназията бяха показани чрез различни видеоматериали и презентации. 

Обсъждани бяха перспективите пред професионалното образование от екипите от трите строителни гимназии от. В конференцията участва и експертот Дирекция „Бюро по труда” в Ямбол,който също подчерта ,че строителните специалности ще бъдат винаги актуални ,търсени и високо платени.

Домакините показаха на гостите от строителните гимназии в Бургас и Сливен най-новите  си и модерни учебни кабинети, изложби, новата визия на сградата и на двора на ПГСГ „Кольо Фичето“.Представителите на строителните гимназии от  Сливен и Бургас  бяха впечатлени от направеното от ръководството на ямболската строителна гимназия и бяха единодушни ,че базата може да бъде причислена към най-добрите в страната.

С конференцията в Ямбол бе поставено началото на добри отношения между строителните гимназии на югоизтока ,които тепърва ще се развиват.