"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

ПГСА"Кольо Фичето " е домакин на голям форум

Днес и утре  ПГСА"Кольо Фичето" е домакин на голям форум - ямболската строителна гимназия реализира осъществяването на регионалния кръг от националната надпревара "Най - добър млад строител".Състезанието на практика е надпревара между строителните гимназии от Югоизточен район на България. Седем отбора от шест града ще спорят  за квота за участие в националния кръг на състезанието - организирано от Министерство на образованието и науката  - в партньорство с големи фирми от строителния бранш. Подготовката на домакините  за проявата е на много високо ниво.Със съдействието на общинското ръководство мащабната професионална инициатива бе открита  с издържана церемония в културен център Безистен. В следобедните часове част от тридесет и тримата участници се справиха с теоретичните тестове - съставени от фирмите - партньори по специалности , друга част от състезателите подготвиха материала за работа за следващия ден по дисциплината "Мазилки, шпакловки и боядджийски работи" -  утре - 15.03.2019 година в - ПГСА"Кольо Фичето " ще се проведе практическата надпревара в четирите състезателни дисциплини.

На откриването  на регионалния кръг на състезанието "Най - добър млад строител"  - за Югоизточен район на страната - присъстваха много официални гости, имаше официални приветствия към участници и домакини. Директорът на ПГСА "Кольо Фичето" -Мария Тонкова - пожела успехи на участниците,а нейните и на екипа й усилия - гарантират перфектно домакинство на състезателната проява.

Националното състезание се организира от МОН - в партньорство с  Камара на строителите,"Кнауф България,"Винербергер България","Мегахим" и "Хенкел България".