"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

От ПГСА"Кольо Фичето" тръгна информационна кампания на ЯТПП за евроизборите


От ПГСА“Кольо  Фичето“
Ямболската Търговско-Промишлена Палата стартира информационната си  кампания „Ще гласувам за първи път” .Изборът не е случаен защото ямболската  строителна гимназия е единственото училище -посланик на Европейския парламент в областта.Кампанията е част от европейския проект „Вашият глас за Европа”, който е единствен за Югоизточна България и е съфинансиран от ЕП.

Във фокуса на кампанията попадат ученици от 11 и от 12 клас, които ще упражнят правото си на глас на Евроизборите през май тази година.Ръководителят на проекта Даниела Илчева  и председателят на УС на търговската палата Стойчо Стойчев споделиха с учениците информация за евроизборите и  обясниха защо трябва да се гласува-Обяснена е и разликата за България преди членството си в ЕС и в момента”. Чрез предвидените дейности в проекта се осигурява непартийна и фактическа информация в периода до Европейските избори.

Учениците получиха тематични рекламни брошури и аскесоари.

Според екипа на проекта всеки един български гражданин трябва да поеме отговорност и да избере своето бъдеще чрез своя вот в изборите за Европейския парламент.