"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Наши ученици спечелиха квоти за финалите на "Най-добър млад строител"

 

Поредни силни изяви регистрираха  ученици от ГСАГД“Кольо Фичето“ в регионалния кръг на  Националното състезание „Най-добър млад строитетел“. В Стара Загора ,на фона на много силна конкуренция , нашите ученици демонстрираха отлична подготовка  и високо ниво. Една от двете квоти за участие в заключителния кръг на състезанието бе  спечелена в творческата дисциплина "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи" , където Димитър Митрев от 12“а“ клас отново демонстрира високо професионално ниво - както и завиден творчески потенциал- бе класиран втори, но специалистите единодушно са отчели големите му възможности. Той вече е бил на върха в тази дисциплина в страната и сега прави своеобразно завръщане, което не вещае нищо добро за конкуренцията в предстоящия национален кръг в Бургас. Втората квота за ГСАГД “Кольо Фичето“  бе взета в друга много трудна дисциплина –„Зидарии“. Там Петър Митев и Максим Тенев от 12“а“ показаха класа и възможности и също гледат уверено към финалното състезание. Много добро представяне регистрираха и другите участници от ГСАГД“Кольо Фичето“в регионалния кръг в Стара Загора: Калоян  Димитров  и Костадин Колев от дванадесети клас  са  на третото място в дисциплината "Сухо строителство", като  показаха сериозен ресурс и много малко не им достигна да вземат квота за финалите.

Най-малкият от учениците ни  в провелото се състезание в Стара Загора -  деветокласникът Васко Василев -  също се представи много добре – той се състезава в дисциплината "Облицовки и настилки" и получи сертификат за участието си, като натрупа и безценен опит.

Общо три са дисциплините, в които ще участват представители на ГСАГД“Кольо Фичето“ в заключителното национално състезание  „Най-добър млад строител“ в Бургас на 20 и 21-ви април. Освен  Димитър Митрев  на "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи", Максим Тенев и Петър Митев  на „Зидарии“ , ямболската гимназия по архитектура и дизайн има и класиран отбор, който ще спори за отличията в  дисциплината „Геодезия“.

За  учениците само адмирации за представянето им и пожелания за успех във финалите в Бургас, а заслужените аплаузи са  и за техните наставници- Димитър Братанов, Калоян Хайдутов и Мариета Гицова ,които са подготвили своите възпитаници на много високо ниво.