"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

ГСАГД "Кольо Фичето " отбеляза 62 години от създаването си

С много инициативи и  концерт  Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” отбеляза 62- години от създаването си.

Дворът  гимназията  се превърна в творческа арена, където креативни ученици и преподаватели пяха, рецитираха, играха народни хора, проектираха, рисуваха и засадиха пролетни цветя.Творческите инициативи преминаха под наслов „Достойни наследници на майстор Кольо Фичето”.

Промените през последните 4 години в училището радват не само ученици, преподаватели и родители, но впечатляват и представителите на местната и на държавната власт. И това бе обявено от заместник-кмета на община Ямбол-Васил Александров и от заместник-областния управител Волен Дичев.

Роса Георгиева от Регионалното управление на образованието награди изявени ученици в конкурси и състезания. В тях гимназистите представят не само своето училище, но и Ямбол.

ГСАГД“Кольо Фичето има с какво да  се гордее ,има и визия за своето бъдеще ,а доказателство за нивото на учебното заведение и за перспективността на обучението в различните специалности е фактът ,че  е   училището с най-успешен прием през последната  кампания.

Празникът завърши  с изпълнения на легендарната народна певица Донка Бумбалова ,а на хорото  се хванаха  ученици,преподаватели и гости на празника!