"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Горди ,уверени ,със самочувствие и осъзната отговорност започваме учебната година в ГСАГД"Кольо Фичето"

Днес стартира Новата учебна 2020/2021 година.В  Гимназия по строителство и архитектура,графика и дизайн "Кольо Фичето"  я посрещаме  горди-заради  това ,че сме част от общност с 61 годишна история. Със самочувствие-заради това ,че сме  част от семейството на най-проспериращото учебно заведение в региона.Училище ,което направи най-успешния прием в кампания 2020 в областта,училище,което притежава най-добрата база в региона,училище ,което единственото в областта където обучението е STEAM.Това означава ,че учениците се обучават  с методите на  Науката, Технологиите, Инженерството, Математиката и Изкуството.Това ни прави уникални  и Гимназия по строителство и архитектура ,графика и дизайн "Кольо фичето" се превърна в притегателно място за талантливите и креативни тийнейджъри от Ямбол и региона.

Всички ние- ученици,педагогически екип  и служители осъзнаваме отговорността ,която визира покоряването на предизвикателства и утвърждаването на Гимназията като водещо учебно заведение в региона.

Учебната година  ще е по-различна  и поставя  изпитания пред  всички нас ! 

Целият свят преживява  различно време-нека спазваме всичко ,което се изисква от всеки  и да покажем ,че сме  съвестни хора ,които са отговорни пред роднини ,близки ,приятели,съученици,учители!
 
Да бъдем  отговорни пред обществото!
 
 
А ето и няколко послания към голямото богатство на Гимназия по строителство и архитектура ,графика и дизайн"Кольо Фичето"-учениците:
 
Бъдете послушни и дисциплинирани !
 
-защото училище без дисциплина е като воденица без вода!
 
 Бъдете търпеливи и упорити !
 
- защото всичко хубаво на този свят се постига с труд и учение!
 
 Бъдете добри приятели! Обичайте се и си помагайте!
 
- защото добротата и приятелството побеждават несгодите и истински богат е този, който има приятели!
 
 Успех  ,скъпи ученици ! 
 
Желаем ви учебната 2020/2021 да е здрава,щастлива и успешна! 
 
На добър час на всички!