"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Изключително емоционален бе първия учебен ден в ГСАГД“Кольо Фичето.За да поздравят учениците пристигнаха много гости-сред тях заместник-министърът на МОН Албена Чавдарова, заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов,заместник –областният управител Драгомир Димитров,началникът на РУО/ Ямбол-Стойко Стойков, представителят на „Овергаз“-доцент Мартин Бояджиев. Архимандрит Димитрий отслужи  молебен за успешна и здрава учебна година.ГСАГД“Кольо Фичето“ има повод за гордост и самочувствие—и заради  поредния най-успешен прием в областта , и заради  постиженията на ученици в различни конкурси, олимпиади  и състезания на високо национално равнище.

Горди сме ,защото  директорът Мария Тонкова и ръководството на училището продължават да надграждат- в  първия учебен ден  архимандрит Димитрий освети и  новия учебен корпус в ГСАГД“Кольо Фичето“-5 нови класни стаи и супемодерна и високотехнологична учебна лаборатория по газова техника. Официалните гости не спестиха суперлативите за направеното ,което е сътворено с мисълта за уюта и комфорта на ученици  и учители ,а това касае и пълноценното провеждане на учебния процес. Трябва да се отбележи  и помощта на  Овергаз  и „Линстрой инженеринг“ ,както и всеотдайния труд на завеждащия учебна работилница  в училището –Калоян Хайдутов,за да бъде факт втория учебен корпус на „ГСАГД“Кольо Фичето“.

Започна новата учебна година!  Нека е успешна и предизвикателствата да бъдат покорени!

Ние в ГСАГД“Кольо Фичето“ знаем как да го правим и да утвърждаме , чрез успехите си ,училището ни   като водещо учебно заведение в Ямбол и региона!