"Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Банкер и шеф на Агенция за недвижими имоти "Явлена" гостуваха в ПГСГ"Кольо Фичето"

Банкерът  и специалисталист в кредитирането от Централна Кооперативна Банка  Тихомир Димитров и шефът на Агенция за недвижими имоти „Явлена“-Ямбол-Ваня Рашева  гостуваха  в час по предприемачество  в ПГСГ“Кольо Фичето“. Те се отзаваха на поканата на преподавателя Радостина Пеева.

Темата  на урока бе: Покупка на имот с външно финансиране.

Гостите  грабнаха аудиторията от ученици от специалностите „Брокер на  недвижими имоти“ и „Строителство и архитектура“  с компетентното и достъпно обяснение на въшното финансиране при сделка с недвижим имот. 

Пред гимназистите беше представена гледната точка и стъпките, които трябва да следват при покупка на имот с ползване на ипотечен кредит  - какви документи са необходими да се подготвят от страна на Агенцията за  недвижими имоти и какви от страна на банката, както и при какви условия кредитната институция ще финансира покупката и колко време ще отнеме процедурата?

Учениците от своя страна демонстрираха ,че владеят материята и  показаха голям интерес към различните казуси. Желанието им  разговорът по темата да продължи е факт ,защото и г-жа Рашева и г-н Димитров  са изключителни  професионалисти ,от които има какво да се научи.