Facebook
ГСАГД "Кольо Фичето"
Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн в град Ямбол

Шефове на крупни строителни фирми и мощни организации влязоха в класните стаи на ПГСА"Кольо Фичето"

 

Представители на строителния бранш в Ямбол по традиция от години влизат  в класните стаи на ямболската. Преди ден осмокласниците от ямболската гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето” научиха за професията на строителния техник от собствениците на крупни и утвърдени  фирми-лидери в строителния бранш.На бъдещите строителни техници гостуваха Кольо Инджов,който е и председател на Камарата на строителите в Ямбол и Николай Георгиев- председател на Конфередацията на работодателите и индустриалците в България

Представители на строителния бизнес участваха в интерактивен урок с гимназистите, които се обучават по специалността  строителен техник и архитект. Темата на урока бе  ролята на строителния техник във фазата на строителството.Изнесен бе фактът ,че над  10 дипломирани възпитаници на ямболската строителна  гимназия работят в местните строителни фирми, където надграждат своите знания, придобити по време на средното образование.

Над 10 години Камарата на строителите в Ямбол подпомага обучението на бъдещите кадри в строителния бранш,където  освен постоянно търсене на специалисти на трудовия пазар ,може да се твърди ,че се получава и едно от най-конкурентните заплащания на труда в страната от строителни техници,строителни инженери и архитекти.

Стратегията на  ръководството наПГСА „Кольо Фичето” е в посока на много тесен конструктивен диалог със строителни  фирми да се търси   допълнителна мотивация за подрастващите строителни техници,които да поемат пътя на строители на  съвременна България.

Шефове на крупни строителни фирми и мощни организации влязоха в класните стаи на ПГСА"Кольо Фичето" - Изображение 1Шефове на крупни строителни фирми и мощни организации влязоха в класните стаи на ПГСА"Кольо Фичето" - Изображение 2